Terapia individuala este relatia de colaborare dintre un psihoterapeut si un pacient, in care pacientul invata sa devina mai constient de sine insusi, sa se cunoasca mai bine, ceea ce contribuie semnificativ la identificarea mai usoara a solutiilor adecvate pentru depasirea obstacolelor cu care se confrunta in viata de zi cu zi. Cel mai adesea, terapia individuala are ca principale obiective generarea unor schimbari menite sa optimizeze calitatea vietii pacientului, identificarea unor solutii pentru problemele cu care se confrunta acesta si care au impact negativ asupra vietii sale, sau identificarea de solutii pentru atingerea unor obiective specifice. Unii oameni aleg sa apeleze la terapie sau la life coaching pentru dezvoltarea personala, fara ca in viata lor sa existe situatii problematice majore si fara sa se confrunte cu probleme semnificative de natura psihica.

TERAPIE INDIVIDUALA

Durata sedinta:  1 H

 

Psihoterapia copilului si adolescentului foloseste tehnici si metode specifice de interventie pentru copiii si adolescentii care se confrunta cu dificultati emotionale si/sau comportamentale. Sedintele de terapie se pot desfasura cu un singur copil, cu mai multi copii sau impreuna cu intreaga familie. Ameliorarea sau chiar eliminarea dificultatilor emotionale si/sau comportamentale, cu care se confrunta copilul si care interfereaza cu functionarea normala a acestuia, reprezinta principalul obiectiv al acestui tip de terapie. Utilizarea jocului si a desenului reprezinta metode specifice terapiei copilului.

TERAPIE COPII & ADOLESCENTI

Durata sedinta:  1 H

Terapia de cuplu se adreseaza partenerilor care formeaza un cuplu pentru a-i ajuta sa isi inteleaga mai bine relatia, sa previna si/sau sa gestioneze eficient conflictele si sa isi creasca nivelul de satisfactie in relatie.

TERAPIE DE CUPLU

Durata sedinta:  1 H

 

Terapia de grup este o forma de terapie foarte eficienta, in care unul sau mai multi terapeuti lucreaza cu mai multi pacienti in acelasi timp.

Grupurile sunt de obicei compuse din 3-12 persoane si se intalnesc odata sau de doua ori pe saptamana, in sedinte de 1.5 - 2 ore.

TERAPIE DE GRUP

Durata sedinta:  1.5 - 2 H

 

Life Coaching-ul este o abordare care vizeaza proiecte specifice, personale si/sau profesionale.

In cadrul acestei abordari, clientul analizeaza situatia, impreuna cu coach-ul, pentru a identifica obstacolele si provocarile cu care trebuie sa se confrunte. Tot impreuna, cei doi analizeaza posibilele alternative de actiune si decid care sunt cele optime si cum trebuie puse in practica, astfel incat rezultatul sa fie unul satisfacator. Unii oameni aleg sa apeleze la terapie sau la life coaching pentru dezvoltarea personala, fara ca in viata lor sa existe situatii problematice majore si fara sa se confrunte cu probleme semnificative de natura psihica.

LIFE COACHING

Durata sedinta:  1 H

 

Consilierea psihologica este o forma de interventie psihologica care se adreseaza persoanelor aflate in cautare de solutii pentru rezolvarea unor situatii de criza, in legatura cu viata persoanala, de cuplu, profesionala sau sociala.

Consilierea are caracater informativ, se axeaza pe dezvoltarea abilitatilor persoanei de gestionare a situatiilor cu care se confrunta, urmareste autocunoasterea, optimizarea si dezvoltarea personala, precum si identificarea metodelor de adaptare eficienta la mediu.

CONSILIERE PSIHOLOGICA

Durata sedinta:  1 H