21 September 2011

De ce prefera barbatii blondele?

          Poate nu toti barbatii, insa marea lor majoritate, au o slabiciune pentru femeile cu parul blond ... chiar daca el nu este intotdeauna natural. Sa vedem de ce.
Parul blond, varianta naturala, semnalizeaza existenta unui nivel mare de estrogen (hormonul sexual feminin primar) si, prin urmare, este un indiciu al fertilitatii. Cum principalul rol al barbatilor in schema existentiala este perpetuarea speciei, este justificata atractia lor catre exemplarele feminine cele mai fertile.
Tot estrogenul ar putea justifica si “inteligenta” deja proverbiala a blondelor. Bineinteles ca se exagereaza, insa este foarte adevarat ca nivelurile crescute de estrogen nu se coreleaza deloc bine cu logica. Insa ajuta memoria, asa explicandu-se si problemele de memorie ale femeilor dupa menopauza, cand nivelul de estrogen scade. Exista cercetari care arata ca adolescentele ale caror mame au luat hormoni masculini in timpul sarcinii au rezultate mai bune la scoala decat alte fete si mai multe sanse sa intre la facultate. Partea proasta insa este ca aceste fete sunt mai putin feminine si au o pilozitate mai pronuntata decat in mod normal. 
Ca o curiozitate, si spre dezamagirea barbatilor casatoriti cu blonde naturale, dupa ce blondele nasc primul copil, parul lor se inchide la culoare, pentru ca nivelul de estrogen scade. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, culoarea parului se inchide si mai tare. Prin urmare, reducerea nivelului de estrogen este explicatia faptului ca, dupa 30 de ani, putine blonde naturale isi pastreaza aceasta culoare a parului. Dar nici nu devin brunete sau experte in logica sau matematica.Iris Gogorici
Psihoterapeut

No comments:

Post a Comment